A Beautiful Mess – priča o uspjehu

A Beautiful Mess jedan je od najposjećenijih lifestyle blogova na svijetu. Nastao je iz ideje inspirirane potencijalima kreativnog nereda i ljepotom nesavršenog, a s vremenom je izrastao u vrlo uspješnu lifestyle kompaniju.

Sestre Elsie i Emma, glavne i odgovorne akterice ove priče, danas bi možda živjele nekim puno manje zanimljivim životom da su tu jednu ideju koja se javila oko 2007. pustile da ode u one prazne i bijele bezdane u koje inače odlete dobre ideje kad ih previše tretiramo s dvije kultne pitajuće besmislice – „što će drugi reći“ i „što ako se osramotim“.

One su primjer onoga o čemu često pričamo, ali slabo shvaćamo – ostvarenje snova znači disciplinu, predanost, puno rada, puno neprospavanih noći, riskiranje, planiranje, dobru organizaciju, žestoka padanja i još žešća ustajanja.

Blog je pokrenula Elsie 2007. godine čisto kako bi podijelila neke ulomke iz života s prijateljima i obitelji. Nije očekivala nikakvu zaradu od bloga, a pogotovo ne gradnju uspješe karijere pomoću istoga.

Ipak, blog je napredovao iz mjeseca u mjesec, a stvari su se drastično počele mijenjati 2010. godine kada joj se pridružuje za poslovne stvari talentirana sestra Emma. Od 2011. na blogu su počele dijeliti više uradi sam projekata, više recepata, pisati više tekstova. Samim tim, i publike je bilo sve više, kao i različitih prilika za suradnju. Gubile su se, pronalazile, učile, razvijale, a najvažnije od svega, nisu odustajale.

Preuzmite besplatno e-knjigu “Kako tražiti i naći posao koji ćete voljeti” s hrpom korisnih savjeta koji će vam olakšati put do posla o kakvom sanjate!

Znanje koje su tijekom godina prikupile marljivo radeći uspješno su monetizirale.

Osim što surađuju s velikim brendovima, prodaju online tečajeve vezane za vođenje bloga, društvene mreže i fotografiju, a otvorile su i svoj print shop.

Naravno, i dalje dijele zanimljive i korisne savjete putem svog bloga. Za blogere početnike imaju nekoliko važnih poruka – nemojte odmah očekivati uspjeh, prepoznavanja i priznavanja; nećete odmah biti vrhunski blogeri i neće vas svi uvijek voljeti; dajte si vremena, budite vrijedni, ali ne forsirajte, idite dan po dan, radite ono što vam dolazi prirodno i slobodno promijenite smjer kad osjetite da je vrijeme za to.

Ako se upustite malo dublje u priču ove dvije uspješne kreativne poduzetnice, bit će vam jasno da za uspješan poslovni pothvat nisu dovoljni samo dobra ideja i kreativnost. Potrebno je puno raditi, učiti o ekonomiji, tržištu, financijama, čitati zakone, griješiti, sramotiti se. I ne odustajati! A onda se svakakva čuda mogu dogoditi.

Znate i sami da vas neke ideje obuzimaju često i da se vraćaju uvijek nanovo, bez obzira na to koliko jakom racionalnošću ih pokušavate rastopiti. Pitate li se ikada što bi bilo da ne završavaju tako često u onom ranije spomenutom bijelom bezdanu? Da im pristupite onako kako su Elsie i Emmma pristupile svojoj?

Ako želite primati Naranča Newsletter, prijavite se putem kontakt forme i povremeno će vam mailom stizati posebni sadržaji vezani za kreativne industrije, rad od kuće, pisanje, online obrazovanje i osobni razvoj!

Možda će vam se svidjeti i ovi tekstovi: