A Beautiful Mess – priča o uspjehu

A Beautiful Mess jedan je od najposjećenijih blogova na svijetu, neka vrsta autoriteta kada su u pitanju trendovi vezani uz uređenje interijera, modu, recepte, fotografiju, craftarije ili ukratko – lifestyle. Zapravo, ono što je počelo kao jednostavna blogerska ideja insiprirana potencijalima kreativnog nereda i ljepotom nesavršenog, iz čiste ljubavi i bez prevelikih očekivanja, danas je vrlo uspješna ženska lifestyle kompanija, a Elsie i Emma, glavne i odgovorne akterice ove priče, mogu biti i više nego zadovoljne jer projekt od kojega su skoro odustale danas im donosi ne samo osobno zadovoljstvo, već i financijsko blagostanje.

a beautiful mess, kreativa, inspiracija, blog, dizajn, craft
Izvor: A Beautiful Mess

Dosta mojih čitatelja voli i prati A Beautiful Mess blog na koji se ponekad u svojim postovima pozivam i u kojemu već godinama pronalazim inspiraciju kad su u pitanju područja poput uređenja doma, craftarija, mode, recepata itd.

Danas je A Beautiful Mess kreativna sila s dobro organiziranim i uspješnim poslovanjem, kompanija koja zapošljava dvadesetak kreativaca s različitih područja (pisci, ekonomisti, informatičari, dizajneri), a Elsie i Emma ponosne su vlasnice koje bi danas živjele nekim možda puno manje zabavnim životom da su tu jednu ideju koja se javila oko 2007. pustile da ode u one prazne i bijele bezdane u koje inače odlete dobre ideje kad ih previše tretiramo s dvije kultne pitajuće besmislice – „što će drugi reći“ i „što ako se osramotim“.

One su primjer onoga o čemu često pričamo, ali slabo shvaćamo – ostvarenje snova znači disciplinu, predanost, puno rada, puno neprospavanih noći, riskiranje, planiranje, dobru organizaciju, žestoka padanja, još žešća ustajanja.

a beautiful mess, kreativa, inspiracija, blog, dizajn, craft
Izvor: A Beautiful Mess

Blog je pokrenula Elsie 2007. godine čisto kako bi podijelila neke ulomke iz života s prijateljima i obitelji, ne očekujući financijsku korist, a pogotovo ne gradnju uspješe karijere pomoću istoga. Ipak, blog je napredovao iz mjeseca u mjesec, a stvari su se drastično počele mijenjati 2010. godine kada joj se pridružuje za poslovne stvari talentirana sestra Emma. Od 2011. na blogu su počele dijeliti više uradi sam projekata, više recepata, pisati više tekstova. Samim tim, i publike je bilo sve više, kao i različitih prilika za suradnju. Gubile su se, pronalazile, učile, razvijale, a najvažnije od svega, nisu odustajale.

a beautiful mess, kreativa, inspiracija, blog, dizajn, craft
Izvor: A Beautiful Mess

Svo znanje, koje su tijekom godina prikupile radeći marljivo i suočavajući se s brojnim financijskim poteškoćama i svim onim zavrzlamam koje prate čovjeka koji odluči krenuti nekim kreativnim pravcem i od njega živjeti, Elsie i Emma danas također unovčuju. Osim online tečajeva koji uglavnom sadrže poslovne savjete, u suradnji su sa svojim timom kreirale dvije foto-aplikacije (A Beautiful Mess and Party Party), objavile dvije knjige (A Beautiful Mess Photo Idea Book i A Beautiful Mess Happy Handmade Home), te svoju vlastitu liniju proizvoda.

Korisni savjeti za blogere dostupni su i besplatno na samoj stranici pa tako primjerice možete čitati sadržaje namijenjene blogerima početnicima, onima koji žele naučiti više o stvaranju kvalitetnog sadržaja, o planiranju, promociji, networkingu itd. Upozoravaju često na to kako ne treba odmah očekivati uspjeh – niti ćete odmah biti vrhunski bloger, niti će vas odmah netko prepoznati, niti će vas svi voljeti i podržavati. Dajte si vremena, budite vrijedni, ali i prirodni, tj. ne forsirajte, neke se stvari jednostavno ne mogu naučiti ili postići preko noći. Samo ustrajno, dan po dan. Radite ono što vam dolazi prirodno. Dopustite si promjene, slobodno mijenjajte smjer, teme – dok se ne nađete tamo gdje vam je najudobnije. Često osjetimo što bismo otprilike htjeli, ali ne znamo to na dobar način artikulirati niti u vidu imamo način na koji bismo do svog cilja mogli doći. Takve situacije jednostavno zahtijevaju rad, vrijeme i upornu vježbu.

a beautiful mess, kreativa, inspiracija, blog, dizajn, craft
Izvor: A Beautiful Mess

Prema tome, ukoliko želimo uspješno poslovati, nije dovoljno imati samo ideju i biti kreativan. Potrebno je puno raditi, učiti o ekonomiji, tržištu, financijama, čitati zakone, griješiti, sramotiti se. I ne odustajati!

Znate i sami da vas neke ideje obuzimaju često i da se vraćaju uvijek nanovo, bez obzira na to koliko jakom racionalnošću ih pokušavate rastopiti. Pitate li se ikada što bi bilo da ne završavaju tako često u onom ranije spomenutom bijelom bezdanu? 😀

Možda će vam se svidjeti i ovi tekstovi:

Ako želite primati Naranča Newsletter, prijavite se putem kontakt forme i povremeno će vam mailom stizati pošiljke dobrih vijesti, savjeta, motivacije i inspiracije!