Traži više i bolje – jer teška su vremena

Učeni smo da se s predanošću posvećujemo ostvarivanju planova velikih šefova, a da svoje planove držimo po strani i čekamo bolje dane. No bolji dani ne dolaze kao rezultat čekanja. Ako samo čekamo i ništa ne mijenjamo, ništa se neće promijeniti.

Dakle, dok radiš na ostvarenju njihovih planova i snova, dok gubiš svoje vrijeme, zdravlje i živce da bi oni nešto postigli, sve ono što želiš postići stoji i propada po strani.

Učeni smo da ne fantaziramo previše, da šutimo i radimo. Da ono što je u našoj glavi i srcu obezvrjeđujemo i da pokorno slušamo te velike šefove sumnjivog morala. Da ne tražimo više i bolje jer – teška su vremena. Da pristajemo i prelazimo preko puno loših stvari jer – teška su vremena.

I dok se pokoravaš, slušaš, vrijedno radiš i jedva spajaš kraj s krajem, ti isti šefovi sumnjivog morala žive kao bogovi od tvog rada, profitiraju od tvojih ideja, tvog vremena i energije. Ne moraju imati nikakvih kvaliteta, ne moraju biti sposobni, ne moraju biti pošteni. Trebaju samo znati kako te poniziti i obezvrijediti, kako te uvjeriti da nemaš drugog izbora.

Srećom, vremena se mijenjaju i drugi izbori su sve vidljiviji. Danas imamo nešto što naši roditelji nisu imali pa ih se lakše moglo uvjeriti u to da su bespomoćni, nevidljivi i nečujni – nebitni. Da im je jedina opcija saviti leđa, šutjeti, trpjeti minimalac, neplaćene prekovremene sate, vrijeđanja i ponižavanja na radnom mjestu.

Danas imamo internet – brz, relativno jeftin i gotovo sveprisutan. I to može promijeniti sve. Zahvaljujući internetu, imamo se priliku obrazovati i raditi na drugačiji način. Imamo priliku pustiti svoj glas, biti slušani, lakše pronaći zajednicu istomišljenika i plodno tlo za svoje ideje. Imamo priliku vidjeti kako diše ostatak svijeta i uvjeriti se da nije baš normalno ono što je kod nas normalno. Imamo priliku shvatiti da sve zaista može biti drugačije.

Velik broj ljudi tih prilika još nije svjestan. Ali stvari se mijenjaju, stvari će se promijeniti. Nemoj čekati, budi dio promjene! Koristi internet pametno – za svoje dobro i za dobro zajednice u kojoj živiš!

Traži više i bolje – od sebe, od drugih. Baš zato što su teška vremena. I što stvarno više nema smisla funkcionirati po zastarjelim obrascima koji podržavaju trule sustave i napuhane glupane.

Traži više i bolje – jer to zaslužujemo i ti i ja i generacije koje dolaze poslije nas.

Preuzmite besplatno e-knjigu “Kako tražiti i naći posao koji ćete voljeti” s hrpom korisnih savjeta koji će vam olakšati put do posla o kakvom sanjate!

Ako želite primati Naranča Newsletter, prijavite se putem kontakt forme i povremeno će vam mailom stizati posebni sadržaji vezani za kreativne industrije, rad od kuće, pisanje, online obrazovanje i osobni razvoj!

Sadržaji s Naranče zaštićeni su Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima Republike Hrvatske. Nije ih dozvoljeno kopirati, preuzimati, reproducirati ni objavljivati na portalima, web stranicama i blogovima u bilo kojem obliku bez dozvole autorice i navođenja izvora. Svako kršenje autorskog i srodnih prava podložno je tužbi.

Možda će vam se svidjeti i ovi tekstovi:

3 komentara na “Traži više i bolje – jer teška su vremena”

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.