Događaj koji je promijenio sve

Nikako da pronađem riječi dovoljno velike i snažne u koje bih smjestila ovo čudesno stanje koje se u meni rodilo onog dana kada se rodio moj Luka. No, evo, pokušat ću.

Prije Luke, nisam bila jedna od onih žena koje su sigurne da žele biti mame. Jednostavno nije bilo tog poriva u meni. Na dječjim rođendanima, na kojima su djeca top tema, ja bih uvijek panično tražila nekog tko će pričati o poslu ili psima.

Opet, nisam nikad bila ni jedna od onih žena koje su sigurne da ne žele djecu. Bila su djeca negdje zamagljena u mojoj viziji budućnosti, no iskreno, bojala sam se. Najviše toga da će me, kao mnoge žene iz mog okruženja, samljeti uloga mame.

Glavi je u jednom trenutku dojadila zbunjenost pa je preuzela kormilo i rekla “da”. Srce je paničarilo i strahovalo – pitalo se hoće li znati taj novi mama-ritam. A kad je na štapiću osvanuo odlučan crveni plusić… Osjećala sam se čudno.

No stvari su se već u 2. mjesecu trudnoće počele drastično mijenjati. Počela sam se zaljubljivati u svoje novo čudesno stanje. Postala sam fascinirana i potpuno očarana činjenicom da u meni raste mali čovjek.

U 6. mjesecu obuzela me nestrpljivost – nisam mogla dočekati da moje malo zlato izađe iz stomaka pa da ga mogu po cijele dane ljubakati, maziti i paziti. Najednom, postala sam mama od glave do pete. 🙂 

28.2. 2023. u 8:33, nakon više od 20 sati porođajnih muka, stigao je moj Luka. U trenutku kad su mi ga stavili u ruke, rasplinula se sva bol – moj je život procvjetao na najljepši mogući način. 

Za mene sada ne postoji ništa ljepše, radosnije ni smislenije od uloge Lukine mame. Nisam mogla ni zamisliti da je moguća ovakva ljubav, ovakva radost. Ni da ti rođenje djeteta može dati ovoliko snage i želje da svoj život učiniš lijepim, vrijednim. Jer sad me gledaju te predivne, duboke, nevine okice, cijela jedna galaksija u njima. U meni vide sve. Moja je dužnost učiniti ih sretnima i zadovoljnima, pokazati im kako da i same jednog dana u životu pronađu sve ono o čemu im duša sanja.

Moj Luka, moja svjetlost, moje čudo – najveće i najdivnije u svemiru.

Ma kažem vam, ja zapravo ne znam kako opisati ovo što osjećam. Znam samo da se zbog svog Luke osjećam kao najbogatija i najsretnija žena na svijetu. 🙂

Sadržaji s Naranče zaštićeni su Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima Republike Hrvatske. Nije ih dozvoljeno kopirati, preuzimati, reproducirati ni objavljivati na portalima, web stranicama i blogovima u bilo kojem obliku bez dozvole autorice i navođenja izvora. Svako kršenje autorskog i srodnih prava podložno je tužbi.

Ako želite primati Naranča Newsletter, prijavite se putem kontakt forme i povremeno će vam mailom stizati posebni sadržaji vezani za kreativne industrije, rad od kuće, pisanje, online obrazovanje i osobni razvoj!

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.