Zašto želim ići na Spark.me 2020?

Prije pet godina zakoračila sam iz svijeta humanističkih znanosti u svijet ICT-a. Sama, bez jasnih smjernica, oslanjajući se samo na blagodati koje mi je pružao internet. Upijala sam virtualnim putem iz svog malog kutka svijeta ono što su govorili neki važni i zanimljivi “tehnološki” ljudi. Objašnjavali su mi što se sve pomoću interneta može i kako. Uvjeravali su me da mogu postići stvari koje sam tada razmatrala samo u najluđim snovima. Slušala sam ih i povjerovala da i ja tu mogu postići nešto. Srce mi se rastvorilo oduševljenjem.

Nisam poznavala nikoga tko se bavio time čime sam se ja htjela baviti, nisam imala s kim o tome svemu razgovarati ni pitati za savjet. Bili smo samo ja i internet s hrpom korisnih materijala i mogućnosti. Trebalo mi je neko vrijeme da se snađem u tome svemu.

Par godina nakon toga, kad se na hrpici skupilo znanja i iskustva, otvorila sam svoj obrt za digitalni marketing i izradu web stranica, što me uvelo u novu eru života i posla. I dalje sam imala priliku učiti od zanimljivih stručnjaka iz cijeloga svijeta na platformama kao što su Coursera i Lynda (danas LinkedIn Learning). No s njima je komunikacija, naravno, bila jednosmjerna. Oni su pričali, ja sam slušala. I to je bilo korisno, ali nešto mi je ipak nedostajalo i još uvijek nedostaje.

Naime, moje je petogodišnje poslovno putovanje – iako uzbudljivo i zanimljivo – bilo i ostalo poprilično usamljeno. Jako je malo ljudi s kojima imam priliku razmjenjivati iskustva i ideje vezane za područje kojim se bavim.

Nedostaje mi pomalo interakcija uživo sa zajednicom koja živi ovo što i sama živim, koja je na jednak način očarana mogućnostima koje nam po pitanju obrazovanja i posla pruža ovo naše internetsko doba.

I to je jedan od glavnih razloga zašto želim doći na Spark.me konferenciju – želim uživo osjetiti atmosferu zajednice koja internet i tehnologiju svakodnevno koristi za kreiranje različitih poslovnih i životnih rješenja.

Želim konačno susresti neke drage ljude koje pratim online već godinama, želim čuti neke nove priče, naučiti nešto novo i na kraju sve dobro i korisno podijeliti sa svojim čitateljima. Jer među njima je mnogo onih koji žele promjenu, koji žele naučiti više o tome kako pomoću interneta i tehnologije unaprijediti život i poslovanje. Treba im samo mali poticaj, podrška, ali i inspiracija. Baš kao i meni na početku. Zato mi je važno “povesti” ih na Spark.me.

Stvarno sam zahvalna na divnoj online zajednici koja se okupila oko Naranče i koja se okuplja oko mog web projekta Kreativna na Netu. Zajedno otkrivamo na koje nas je sve načine internet oslobodio nekih starih nezdravih obrazaca razmišljanja i djelovanja. Ukazujemo jedni drugima na nove prilike, učimo jedni druge novim vještinama.

Internet nam je izbio iz ruku jako puno izgovora, ali nam je zauzvrat dao jako puno mogućnosti. Idemo to iskoristiti!

Izazovna su vremena pred nama. Više nego ikad, jedni drugima trebamo biti pomoć, ohrabrenje i inspiracija.

Zato, želim da se još više priča o mogućnostima koje nam internet i tehnologija nude po pitanju obrazovanja i posla. Želim da zajedno ispišemo neke nove, bolje priče. Da stvorimo neke nove prilike.

I zato, između ostaloga, želim i na Spark.me! 🙂