HELENA DELIRIUM prirodna kozmetika: kvaliteta, pristupačnost i etička načela

Tražeći prirodno i učinkovito rješenje za svoju kožu, naišla sam na Helena Delirium prirodnu kozmetiku i odlučila ju isprobati. Ubrzo mi je postalo jasno da su ovi proizvodi jedino što želim i trebam za svoju kožu – sve je napravljeno od visokokvalitetnih sastojaka uz poštivanje etičkih načela, divno miriše i savršeno djeluje. Kako sam se oduševila uzduž i poprijeko i samim proizvodima i idejom na kojoj su niknuli, odlučila sam u goste pozvati ambicioznu, kreativnu i zanimljivu mladu damu zaslužnu za nastanak ovog brenda! Njezino ime je Katharina Rostaš i zaljubljenica je u svijet skincarea, prvenstveno u prirodnu kozmetiku. Kako sama kaže, projekt Helena Delirium pokrenula je kako bi prezentirala ono čime se bavi i kako bi ukazala na neka prirodna rješenja u njezi kože, poštujući pritom određene etičke kodekse koji uključuju nekorištenja sastojaka životinjskog podrijetla i kupnju sastojaka koja podupire fair trade i lokalne proizvođače.

Katharina Rostaš (by Milana Photography)
Katharina Rostaš (by Milana Photography)

Katharina nam je u nastavku otkrila kako je započela Helena Delirium priča, te kako izgleda proces izrade i prezentacije proizvoda, ali i puno drugih zanimljivih detalja koji će vam, vjerujem, biti dobar poticaj i motivacija da i sami ustrajete na područjima koja vas zanimaju. Uživajte! 🙂

1. Kako je započela Helena Delirium priča, otkud potreba za proizvodnjom prirodne kozmetike?

Sve je počelo vrlo spontano i kad sam krenula “mućkati” uopće nisam imala u vidu da bih jednog dana mogla imati svoj brend i prezentirati kozmetiku koju izrađujem. Imam vrlo zahtjevnu kožu koja je podložna hormonalnim utjecajima, reagira na puno toga što konzumiram, vrlo je osjetljiva i problematična i tako mi je na postojećem tržištu bilo jako teško pronaći proizvode koji bi mi odgovarali. Krenula sam istraživati prirodnu kozmetiku zbog sebe, stvorila neke formule, ostala zadivljena učinkom i shodno tome su i drugi oko mene htjeli isprobati te formule – u konačnici se sve pretvorilo u jedan projekt na koji sam danas ponosna. Mogu slobodno reći da mi je vlastita koža vodič i učitelj kroz cijeli ovaj proces.

Prirodna kozmetika Helena Delirium 1
Tri odlične prirodne kremice i Blacky, super maska s aktivnim ugljenom.

2. Je li teško doći do kvalitetnih prirodnih sastojaka i gdje ih najčešće nabavljaš?

Većinu sastojaka naručujem iz Francuske preko dobavljača koji isto tako vodi računa o fair trade i ostalim etičkim načelima prilikom nabavke. Također, pobornik sam kupovanja lokalno od naših proizvođača koji definitivno pariraju svjetskima. Ako znaš na što obratiti pažnju, nije toliko teško pronaći kvalitetne prirodne sirovine jer je u to polje uloženo puno truda i pažnje od strane mnogih proizvođača. Naravno, kvalitetu sirovine nikad ne treba kompromitirati jer u konačnici o njoj ovisi i kvaliteta gotovog proizvoda.

3. Kako dolaziš do tako dobrih recepata za mackalice? 🙂

Metodom proučavanja (na dnevnoj bazi čitam i učim) i isprobavanja i to većinom prema potrebama vlastite kože. Volim taj kreativni proces i definitivno mi je osmišljavanje novih formula jedan od najdražih dijelova ovog posla. Nikad nisam bila pobornica preuzimanja tuđih recepata ili metoda. Volim učiti od drugih, ali mogućnosti su dovoljno velike da bi svatko od nas mogao biti autentičan, izraziti se na svoj način i ponuditi nešto svoje. Svijet je dovoljno velik da bi svaku tu posebnost mogao prihvatiti i dati joj mjesto pod suncem.

Prirodna kozmetika Helena Delirium 2
Fiona maska za masnu i problematičnu kožu i Cuddles maska za lice

4. Kako ukratko izgleda čitav proces – od same proizvodnje do prezentacije proizvoda?

U izradi koristim prirodna, čista, hladno prešana biljna ulja, eterična ulja, cvijetne vodice (hidrolate), gline i druge prahove, vitamine, prirodne emulgatore i druge dodatke, razne biljne ekstrakte i slično. Ovisno o proizvodu ti sastojci se miješaju na određeni način i s određenim „alatima“, poštujući pri tome njihovu kompatibilnost. Neki proizvodi zahtijevaju termičku obradu, pri čemu se radi vodena kupelj kako bi temperatura i dalje ostala dovoljno niska i sigurna za očuvanje dobrobiti sastojaka. Volim cijeli proces snimati i fotkati, što se najviše očituje u mojim story-ima na instagramu. 🙂

Kad su smjese gotove, punim ambalažice, fotkam, objavljujem na mreže i to je ukratko to!

Prirodna kozmetika Helena Delirium 3
Smooch scrub za usne i Snowflake prirodne kremice za lice

5. Imaš li nekakav savjet za one koji traže mjesto na tržištu za svoje proizvode/usluge?

Kreativnost, autentičnost, ustrajnost, dobre fotografije i aktivnost na društvenim mrežama. Po meni, pet zlatnih načela. 🙂

6. Što bi istaknula kao najljepši dio svog posla?

Spomenula sam već osmišljavanje novih formula, volim i fotkati ono što radim, no definitivno ono što bih istaknula kao neminovno najljepši dio posla su poruke i komentari osoba kojima je moja kozmetika pomogla. Znam što su frustracije s kožom i koliko sve to može utjecati na kvalitetu života i zato mi je osobna pobjeda i neopisiva sreća vidjeti pozitivne učinke onog što radim. U krajnjoj liniji, to je u suštini pravi cilj cijelog ovog polja u koje sam ušla i postignuće tog cilja je vodilja svega što radim.

29216678_1956966991288201_5900833182604853248_n
Hairy Fairy Dust suhi šampon u prahu

7. Na koje sve načinmožemo doći do Helena Delirium proizvoda?

Za sad sam dostupna na Facebook stranici Helena Delirium prirodna kozmetika te na Instagramu @helenadelirium. Možete mi se javiti i mailom helena.delirium@gmail.com, a u budućnosti (odnosno nagodinu) se svakako planira i web shop.

8. Kakvi su daljnji planovi?🙂

Još uvijek ovaj svoj projekt smatram malenim i planova ima puno. Prvo na čemu već jedno vrijeme radim je novi dizajn na naljepnicama. Nagodinu planiram širenje, web shop i sve što ide u kompletu. 🙂

9. Budući da se na blogu znam baviti temama vezanima za Slavoniju, zanima me kako život u Slavoniji/Osijeku izgleda iz tvoje perspektive?

Uh, teško pitanje… 🙂 Ne mogu zanemariti ono što vidim oko sebe i činjenicu da su mi prijatelji sa završenim fakultetima u Irskoj ili u najboljem slučaju u drugim dijelovima Hrvatske. Upravo zbog toga sam neopisivo zahvalna zbog toga što su mi se ukazali načini za ostati i napredovati i ovdje, u gradu kojeg strašno volim. Ne uzimam to zdravo za gotovo i ne želim pametovati o prilikama jer tu postoji puno podkonteksta.

26994234_1928469277471306_2316533178217792680_n
Sirius prirodni prah za zube s aktivnim ugljenom

10. I nešto što pitam sve goste na Naranči – koji bi bio tvoj recept za bolji svijet?

Razumijevanje, ekspresija, blagost prema sebi i drugima, međusobno podržavanje. 🙂


Hvala Katharini što je izdvojila vrijeme za čitatelje Naranče! Svako joj dobro želimo i neka se uspjesi nastave nizati! 🙂 Svakako pregledajte katalog Helena Delirium proizvoda, pronađite savršene mackalice za sebe i nastavite pratiti ovu odličnu priču putem Facebooka i Instagrama!

Naranča blog | Želite podržati moj rad donacijom?

Ako želite primati Naranča Newsletter, prijavite se putem kontakt forme i povremeno će vam mailom stizati pošiljke dobrih vijesti, savjeta, motivacije i inspiracije!

Teleportiraj se na početak!
Follow my blog with Bloglovin