Internet ljudima

Upali pjesmu.

Čitaj. 🙂

Pustit ću neka ovaj mali post poteče onako prirodno, bez preuređivanja, dodavanja, brisanja. Neka vas dočeka sirov, još topao od srca.
(Upozorenje za raf taf čitatelje – bit će razdraganosti i zanesenosti.)

Volim internet jako. U svako godišnje doba, u svako doba dana. Voljela sam ga dok je bio skup i spor, volim ga i danas, brzog i nešto manje skupog. Volim što se zahvaljujući internetu mogu protegnuti izvan svog stvarnog života, izvan zidova koji me okružuju i zaglušuju, što se mogu oteti rutini, uskim pogledima i predrasudama koje kalupe stvarnost. Iako svjesna internet zamki, ne smatram virtualne živote manje iskrenima i opasnijima od onih stvarnih. I opet, ne kažem da je internet nešto isključivo dobro ili loše – internet daje priliku za dobro ili loše. I ne kažem da internetom treba bježati od stvarnog života, ali zašto podcjenjivati čari onog virtualnog? Internet je jedna od mojih dragocjenih samoća u kojoj sam istovremeno povezana s cijelim svijetom, svemir mogućnosti u kojem lakše pronalazim ono što tražim. U svemu tome posebno sam zahvalna upravo na nekim dragim ljudima koje sam zahvaljujući internetu i Naranči upoznala. I kad kažem „upoznala“ ne mislim nužno na stvarno upoznavanje ili na ono poznavanje kakvim poznajem svoje dugogodišnje prijatelje. Upoznala sam fragmente priča, komadiće životnih slagalica koji su se savršeno uklopili u moja životna stanja i trenutke. Takva poznanstva i ne traže nešto cjelovitije, divna su baš onakva kakva jesu – slučajna i nekomplicirana, inspirativna i poticajna, bez potrebe da otkrivaju cjelinu bića. Vjerojatno vam se nešto slično nekada znalo dogoditi na ulici sa slučajnim prolaznicima – osmjeh, pogled, energija koja vas dotakne, ugledate nešto svoje u njima, prepoznate nešto što izmiče definicijama na koje ste naučeni. Internet toj ljepoti slučajnih susreta daje dodatnu dimenziju.
Želim reći hvala svim internet ljudima dobre energije koji mi svojim virtualnim nastupima uljepšavaju svakodnevicu, koji me potiču i inspiriraju svojim primjerom, s čijim se mislima često susretnu moje misli bez obzira na prostornu udaljenost i stvarno nepoznavanje, ljudima koji mi mijenjaju život, a da toga vjerojatno i nisu svjesni.
Dakle – hvala, dragi internet ljudi. 🙂

Teleportiraj se na početak!
Follow my blog with Bloglovin