Najbolje platforme za traženje posla putem interneta

Najbolje platforme za traženje posla putem interneta

Do sada sam već pisala o razlozima zbog kojih sve više poslodavaca traži radnike koji rade na daljinu, kao i o najčešćim vrstama poslova koje možete raditi putem interneta, a sada je došao red i na kratki pregled najboljih platformi za traženje remote poslova!

Upwork

Upwork je vjerojatno najpoznatija i najpopularnija platforma namijenjena freelancerima različitih profila. Ima jedan od najbolje organiziranih sustava poslovanja. Nastoji osigurati što veći stupanj sigurnosti i transparentnosti, ali i educirati sve sudionike kako bi postigli bolje rezultate i bili zadovoljniji.

Poslove lako možete pretraživati po kategorijama i ključnim riječima, a poslodavce možete ocjenjivati, kao i oni vas. Ovdje ćete pronaći koristan Upwork vodič za freelancere, a ovdje dodatne savjete koji vas uče kako se istaknuti među ostalim freelancerima.

Donedavno je Upwork imao i tzv. skill testove čijim ste se rezultatima mogli pohvaliti na svom profilu, no kako se pokazalo da je ovakvim testovima lako manipulirati i da poslodavci pri izboru freelancera ne obraćaju baš puno pažnje na njih, već gledaju prvenstveno predstavljanje na profilu, portfolio i ocjene/komentare prošlih poslodavaca, mogućnost polaganja testova uklonjena je s platforme.

Preuzmite besplatno e-knjigu “Kako tražiti i naći posao koji ćete voljeti” s hrpom korisnih savjeta koji će vam olakšati put do posla o kakvom sanjate!

Remote.co

Remote.co također je među popularnim odredištima freelancera, kao i onih ljudi koji traže full-time poslove na daljinu. Osim velikog izbora poslova, tu ćete pronaći i poprilično korisne savjete namijenjene svima koji rade od doma, putem interneta. Možete, dakle, učiti o radu putem interneta, možete tražiti remote poslove ili možete tražiti remote radnike koji će za vas nešto odraditi.

Poslove možete lako pretraživati po kategorijama (dizajn, pisanje, programiranje, korisnička podrška, marketing itd.), možete proučavati remote-friendly tvrtke (koje najčešće zapošljavaju remote radnike na puno radno vrijeme) ili možete doznati kako rade najbolji remote radnici i digitalni nomadi (iskustva, savjeti itd.)!

People per Hour

Još jedna kvalitetna platforma kojoj se može vjerovati i na kojoj ćete se osjećati sigurno i zadovoljno kao freelancer! Okuplja zajednicu freelancera različitih struka i kreativnih usmjerenja. Poslove tu možete pronalaziti na dva načina – možete se javljati na oglase koje postavljaju poslodavci ili možete kreirati i ponuditi svoje pakete usluga (hourlies) pa se poslodavci javljaju vama.

Platforma funkcionira na način koji pojednostavljuje stvari i poslodavcima i freelancerima, a prije nego što vas uopće puste “unutra” dobro će vas isprovjeravati jer im je u interesu da sve bude sigurno, transparentno i na visokoj razini.

We Work Remotely

Kako sami ističu na svom webu, ova platforma predstavlja najveću zajednicu remote radnika na svijetu (2,5 milijuna mjesečnih posjetitelja). Ovdje se uglavnom nude full-time poslovi na daljinu, u različitim kategorijama – programiranje, dizajn, pisanje, razvoj softvera, poslovno upravljanje, korisnička podrška, prodaja, marketing itd. Tu ćete također pronaći i sve važne informacije o tvrtkama koje zapošljavaju na daljinu.

Fiverr

Ova je platforma prava svaštara i, za razliku od prethodnih, ima i malo neozbiljniju dimenziju zbog toga što ljudima pruža mogućnost da kroz različite kategorije prodaju sve i svašta, iako se ipak vodi računa o tome da stvari ne odu van kontrole. Tako, primjerice, tamo možete pronaći ljude koji nude uslugu Facebook prijateljstva pa vam za novac glume da ste si super ili da su vam možda cura/dečko na Facebooku.

Ima i još luđih usluga za kupiti, ali ima i onih skroz normalnih, kao na prethodno opisanim platformama. Ovdje sve funkcionira na principu tzv. gigova, paketa usluga koje slažete onako kako vama odgovara i potom ih putem svog profila nudite klijentima.

Freelancer.com

Freelancer.com je jedan od klasika među freelancerskim platformama. Putem nje možete ili tražiti poslove ili tražiti radnike. Slična je Upworku, daje mogućnost radnicima da dobro prouče potencijalne poslodavce, i obratno. Platforma je sigurna i dobro organizirana, a poslove možete tražiti u doista velikom broju kategorija – dizajn, aplikacije, pisanje, unos podataka, 3D modeliranje, pravo, financije, digitalni marketing, računovodstvo itd.

Freelance.hr

Freelance.hr je hrvatska platforma na kojoj poslove objavljuju i poslodavci iz regije pa savjetujem da bacite oko na nju i ako niste iz Hrvatske. Ova je platforma dobra za početnike i one koji ne barataju dobro engleskim jezikom. I tu možete pronaći poslove u različitim kategorijama – IT, pisanje, marketing, virtualni asistenti, prevođenje, dizajn itd.

U idućem tekstu ove mini serije postova o radu na daljinu čitajte o tome kako izbjeći scam, tj. prevare pri traženju poslova putem interneta!

Ako želite primati Naranča Newsletter, prijavite se putem kontakt forme i povremeno će vam mailom stizati posebni sadržaji vezani za kreativne industrije, rad od kuće, pisanje, online obrazovanje i osobni razvoj!

Možda će vam se svidjeti i ovi tekstovi:

19 komentara na “Najbolje platforme za traženje posla putem interneta”

  1. […] Digitalni marketing obuhvaća široku lepezu aktivnosti, a najčešće se odnosi na različite vrste oglašavanja putem tražilica, društvenih mreža, web stranica, emailova i mobilnih aplikacija. Podrazumijeva Google oglase, SEO, sadržajni marketing, marketing na društvenim mrežama, e-mail marketing, mobilni marketing i marketing automatizaciju. Na ovom će se polju pronaći kreativci različitih profila, a s traženjem posla možete početi na platformama za freelance i remote poslove. […]

    Sviđa mi se

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.