Svi smo stvoreni od svjetla i sjena

Kao dijete sam imala običaj uzeti dnevne novine, odmah okrenuti na stranice s osmrtnicama i dugo ih proučavati. ‘Ajde, slobodno se zgražajte.
Odmalena u meni postoje nekakvi sjenoviti predjeli koje pomno čuvam i u koje se povlačim uvijek kad mi treba isključivo društvo mene same. U tim sam predjelima uvijek pokušavala mislima dohvatiti svjetove izvan ovog opipljivog, razložiti stvari koje su me plašile, prepoznati uzroke i potencijale tuge i svega onoga što ljudi obično smatraju negativnim i nepoželjnim. Proučavanje osmrtnica bio je samo jedan dio procesa proučavanja sjena koje padaju na ljudske živote.

Svoje sjene nikad nisam odbacivala – one su mi trebale jednako kao i moje svjetlo da bih bila vidljiva u ovome svijetu.

Sve što me u životu boljelo donijelo mi je zapravo puno dobroga. Ljepota je tu dobrim dijelom zbog svega onoga što naučimo u kišnim i blatnjavim danima. Svi oni događaji koji bacaju sjenu na život mogu nas učiniti lijepima, kao i svjetlo. Sve ovisi o načinu na koji koristimo svjetlo i sjenu dok skiciramo sebe i svoj život.

Sjena | Naranča blog

Cijela poanta je valjda u tome da, dok iz dana u dan vježbaš biti što bolji u življenju života, istovremeno spretno pokušavaš dočekati sve ono što ti život neplanirano dobacuje.

Sjećam se jedne priče o magarcu koji je upao u bunar u kojem nije bilo vode. Njegov čovjek zaključio je da mu se jednostavno ne isplati mučiti oko izvlačenja jadne životinje jer je ionako već umoran i star pa ga je odlučio živog zakopati. No kako je čovjek ubacivao zemlju u bunar, magarac bi ju svaki put stresao sa sebe i stao na nju, tako da je uskoro došao do samog vrha bunara, iskočio i pobjegao od smrti.
Što god da život baca na vas, iskoristite to kako biste se popeli više i pronašli svoju slobodu.

U danima svjetla uživajte u toplini života, a u danima sjena ne zaboravite da bez njih ne biste postojali takvi kakvi jeste, niti bi svjetlo imalo onaj učinak i snagu koju ima dok pleše sa sjenama.

Ako sadržaje na Naranči smatrate korisnima i želite podržati moj rad novčanim iznosom po svom izboru, to možete učiniti putem PayPala! Hvala! (1)

Ako želite primati Naranča Newsletter, prijavite se putem kontakt forme i povremeno će vam mailom stizati pošiljke dobrih vijesti, savjeta, motivacije i inspiracije!

Teleportiraj se na početak!
Follow my blog with Bloglovin