Odakle vam pravo mahati oružjem nad našom budućnosti??

Obećala sam samoj sebi da se ovakvim temama neću na blogu baviti, ali trenutačno si ne mogu pomoći. Malo malo onako u prolazu na tv-u čujem gdje netko nekome postavlja pitanje “Što mislite, može li opet biti rata na ovim prostorima?”, malo malo pročitam nešto o oružju koje se neprestano kupuje i s hrvatske i sa srpske strane, a sad evo i ideje o ponovnom uvođenju vojnog roka.

I dođe mi sad da svakog političara, hrvatskog i srpskog, pitam – pa dobro ljudi, jeste vi normalni? Znam da niste, ali je l’ moguće da ste toliko glupi i nazadni? Jedva smo malo stali na noge nakon svih sranja koja ste nam skuhali proteklih deseteljeća, jedva malo uhvatili korak sa svijetom i životom, jedva malo prodisali i vi se sad opet idete naoružavati??

I kakve su to cifre? Stotine i stotine milijuna kuna za ratnu opremu? Zašto se ne ulaže u obrazovanje? Zašto nam se bolnice raspadaju? Zašto nam umirovljenici kopaju po smeću? Nema novaca, kažete. Ma gonite se.

Nama je dosta vaših sranja i vaših ratova. Mi ne želimo ginuti zbog ideja nekolicine glupana koji nikada nisu smjeli doći na tako visoke pozicije. Živite u svojim prošlim vremenima i mržnji, ako baš morate, ali ne namećite nama svoje sukobe, svoje ideologije i svoje jadne, uske svjetove. Ljudima je dosta svega toga. Pogotovo mladima. Saniramo polako posljednje ostatke vaših sranja i idemo prema boljem sutra.

Želimo bolji svijet, bolje društvo, društvo znanja i napretka, društvo mira slobodno od ideologija, društvo koje će se brinuti za slabije, koje će brinuti o okolišu i ostalim živim bićima. Da se mene pita, ja bih vas sve stavila na neki pusti otok pa se igrajte rata do mile volje, ubijajte jedni druge i svoju djecu ako vam je baš do toga, mašite zastavama, busajte se u junačka prsa i recitirajte najkrvavije stihove slavne prošlosti koliko god hoćete.

Vi niste naš glas. Vi ste prošlost. Mi smo budućnost i nećemo ponavljati vaše idiotarije.


Naranča Newsletter – za sve one koje osim informacija zanima i transformacija. Prijavite se putem kontakt forme i svakog će vas ponedjeljka ujutro na mailu dočekati pošiljka dobrih vijesti, savjeta, motivacije i inspiracije!


naranča, naranča blog

Teleportiraj se na početak!
Follow my blog with Bloglovin

Oglasi

20 misli o “Odakle vam pravo mahati oružjem nad našom budućnosti??

 1. Ajme draga moja, ovaj tekst bi trebalo objaviti u Dnevniku … Neću uopće naglašavati koliko si ovo super sažela i fenomenalno napisala i koliko se slažem sa svime … nego jednostavno, anonimno ili otvoreno, poslati na Dnevnik, hrvatski i srpski. Ja zaista ne mogu vjerovati da s o takvim stvarima priča, umjesto da idemo naprijed, za boga milog više napokon!

  Liked by 1 person

 2. Ivana moja osim da ti kažem da se ne daš živcirati, drugih riječi nemam :/. Umjesto da gledaju da malu, osiromašenu zemlju nekako dignu sa dna, oni je još više vuku prema dolje. Ili se neki 3. svjetski rat sprema, a da ne znam? Velika sramota, ništa drugo!

  Liked by 1 person

 3. Napisala sam tekst na ovu temu ali ga nisam objavila. Stoji i svaki put kad ga vidim jeza me prođe. Nažalost, na svakom koraku čujem o ratu i vojsci. Djeca kukaju kažu ne žele ni u vojsku a kamoli u rat. Prije 25 godina nahuskali su djecu da se bore za neke njihove ideale. Sad kad su dobili što su htjeli, žele to srušiti. Mislim da su ovaj put svi pametniji,osim politicara naravno..

  Liked by 1 person

 4. Nemam ti što drugo reći osim da se ne živciraš iako je to često nemoguće. Takve teme koje se neprestano vrte po medijima su odličan način mazanja očiju javnosti i skretanja fokusa s pravih problema. Kad se malo uznemirimo radi naoružavanja možda zaboravimo da se cijela država raspada i da nema perspektive ni u školstvu ni zdravstvu, a ni u prilikama za mlade (i one starije). Žalosno ali istinito..Sve si odlično napisala.

  Liked by 1 person

   1. Vjerujem 🙂 I dobro je što je izletio, bolje nego pustiti da kuha u tebi. Ma..sve su to gluposti. Ja sam izbacila TV, politiku sam prestala pratiti onog trenutka kad sam shvatila da se ništa ne mijenja neovisno o tome tko je na vlasti. Usput nešto pokupim, kao i ti ovo, što mi digne tlak i onda zaključim da mi odluka uopće nije bila loša. Iako, najgore od svega je to što iako ne pratim politiku svejedno sve znam..jer je sve isto već godinama 😀

    Liked by 1 person

 5. Sinoć sam se vratila u Hrvatsku i nisam još upalila TV, portale odavno ne čitam ali vidim da se dosta ljudi koji su mi na facebook listi prijatelja raspisalo o vojnom roku i sličnim gluparijama. Malo je reći da sam zgrožena. Zar je to korak naprijed? Kamo mi to kao država, kao zajednica idemo? I kakvu to budućnost kreiramo? Vi u Slavoniji ste dobro osjetili što je to rat, a i sama sam 90.-tih izbjegla sa obitelji iz Bosne, gdje je bilo poprilično gadno. Kako god…vjerujem da te ovo uzrujalo, i dobro je da si izbacila stvari van, ventiliranje dobro dođe! A sad na informacijsku dijetu kako bi rekla Mirna 🙂

  Liked by 1 person

 6. za sve ovo su krivi glasači, koji stalno glasaju za zle osobe kojima tu nije mjesto, uostalom, žele li rat, neka ga i sami vode, narod neće više biti ovca koju će musti, više im ne vjeruje i neće ih slušati…dosta je bilo njihovog sranja…

  Liked by 1 person

 7. potpuno si u pravu i ako se pitamo mi, neće nas gurnuti u neki rat. Mislim da sada samo sakupljaju jeftine političke poene. Imao sam nedavno tekst na sličnu temu, ali je bio nešto pozitivniji. Mislim da su gejmeri naš spas… 😀

  Liked by 1 person

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s