Odakle vam pravo mahati oružjem nad našom budućnosti??

Obećala sam samoj sebi da se ovakvim temama neću na blogu baviti, ali trenutačno si ne mogu pomoći. Malo malo onako u prolazu na tv-u čujem gdje netko nekome postavlja pitanje “Što mislite, može li opet biti rata na ovim prostorima?”, malo malo pročitam nešto o oružju koje se neprestano kupuje i s hrvatske i sa srpske strane, a sad evo i ideje o ponovnom uvođenju vojnog roka.

I dođe mi sad da svakog političara, hrvatskog i srpskog, pitam – pa dobro ljudi, jeste vi normalni? Znam da niste, ali je l’ moguće da ste toliko glupi i nazadni? Jedva smo malo stali na noge nakon svih sranja koja ste nam skuhali proteklih deseteljeća, jedva malo uhvatili korak sa svijetom i životom, jedva malo prodisali i vi se sad opet idete naoružavati??

I kakve su to cifre? Stotine i stotine milijuna kuna za ratnu opremu? Zašto se ne ulaže u obrazovanje? Zašto nam se bolnice raspadaju? Zašto nam umirovljenici kopaju po smeću? Nema novaca, kažete. Ma gonite se.

Nama je dosta vaših sranja i vaših ratova. Mi ne želimo ginuti zbog ideja nekolicine glupana koji nikada nisu smjeli doći na tako visoke pozicije. Živite u svojim prošlim vremenima i mržnji, ako baš morate, ali ne namećite nama svoje sukobe, svoje ideologije i svoje jadne, uske svjetove. Ljudima je dosta svega toga. Pogotovo mladima. Saniramo polako posljednje ostatke vaših sranja i idemo prema boljem sutra.

Želimo bolji svijet, bolje društvo, društvo znanja i napretka, društvo mira slobodno od ideologija, društvo koje će se brinuti za slabije, koje će brinuti o okolišu i ostalim živim bićima. Da se mene pita, ja bih vas sve stavila na neki pusti otok pa se igrajte rata do mile volje, ubijajte jedni druge i svoju djecu ako vam je baš do toga, mašite zastavama, busajte se u junačka prsa i recitirajte najkrvavije stihove slavne prošlosti koliko god hoćete.

Vi niste naš glas. Vi ste prošlost. Mi smo budućnost i nećemo ponavljati vaše idiotarije.


Naranča Newsletter – za sve one koje osim informacija zanima i transformacija. Prijavite se putem kontakt forme i svakog će vas ponedjeljka ujutro na mailu dočekati pošiljka dobrih vijesti, savjeta, motivacije i inspiracije!


naranča, naranča blog

Teleportiraj se na početak!
Follow my blog with Bloglovin