Matylda Konecka / Monique Munoz / Nicoletta Ceccoli

Ovom prilikom htjela bih vam predstaviti tri meni iznimno drage ilustratorice koje me već godinama oduševljavaju svojim radovima. Neću pretjerivati s riječima sad kad imam posla s predivnim slikama pa krenimo kronološki, redom kako sam ih upoznavala!

Matylda Konecka

Riječ je o poljskoj umjetnici trenutno nastanjenoj u Engleskoj čiji su me radovi privukli prije svega svojom bajkovitošću. Matylda svoje svjetove vješto ovija nekom čarobnom maglicom koja me lako omamila i zbog koje mi se opet javila stara boljka, razočaranost jer još nisam naletjela na vilenjaka, patuljka ili trola, a čini se da bi ih bilo baš zabavno imati u tajnim zakutcima ovog odraslog svijeta. Uživam zato dok ta čudnovato draga bića prolaze Matyldinim slikama, dok nam predstavlju svoje/naše svemire i pričaju nove, a opet poznate priče. Sve ilustracije, kao i ostale Matyldine projekte, možete pregledati na njezinoj web stranici ili Facebook stranici. U nastavku pak možete pregledati one meni najdraže!

 

Monique Munoz

Radovi ove mlade Kanađanke uglavnom odišu višedimenzinalnošću, meditativnošću i astralnošću. Neprestano se eksperimentira s novim svjetovima, sve je uvijek u nekoj čaroliji i intergalaktičkim svjetlucanjima, pomalo psihodelično. Ne znam jesu li me više očarale boje ili ideje i simboli koje Monique u svoje slike ugrađuje, a koji se često odnose na vjeru u povezanost i smislenost čitavog svemira, u mikrokozmose koji zrcale makrokozmos, u ljubav. I Monique možete pratiti, recimo, ovdje ili ovdje 🙂

 

Nicoletta Ceccoli

Njezine slike mnoštvom slatkih detalja često pričaju pomalo mračnu priču – meni se svidio upravo taj kontrast. Bajkovito, slatko i čudnovato, ali ni blizu bezazleno, već natopljeno simbolima i ponekom doista tjeskobnom slutnjom, kao provučeno kroz pješčani filter lažne prozračnosti. Nicoletta je inače iz San Marina, njezine radove naći ćete ovdje, a sadrži ih i njezina Facebook stranica.

 

Uživajte ^_^

naranča, naranča blog

Follow my blog with Bloglovin