Bokeh

Iako sam imala namjeru temeljito se pripremiti za pisanje ovoga posta, zamazati vam oči nekim učenim fotografskim izrazima koje sam pročitala na Wikipediji, izmamiti iz vas pahuljasti uzdah oduševljenja i nešto poput „ona je tako kul“ zaključka, ipak sam se odlučila ne zaplitati previše u šuplja filozofiranja i procese koje slabo razumijem, a koji me na kraju i ne zanimaju odviše jer u ovom slučaju želim samo gledati rezultat, a od svakog treptaja napraviti spektakl. S vama ovaj put želim podijeliti par grama plitkog znanja o bokeh efektu i koju kilu oduševljenja obješenu o isti. Dakle, na amatersko-razigrano-neobvezujućoj razini smo. I možda najbolje započeti slikom!

bokeh, naranča blog
http://www.abeautifulmess.com/2015/06/shapes-in-bokeh.html
bokeh, naranča blog
http://www.beyondphototips.com/2011/11/05/tiny-tips-17-how-to-get-great-bokeh-from-your-lens/
bokeh, naranča blog
http://www.picturecorrect.com/tips/what-is-the-bokeh-effect-in-photography/

Bokeh efekt, ukoliko ga na pravi način koristite, može doprinijeti profesionalnom izgledu vaših fotografija, ali ih i prožeti ugodnom sanjivošću. Potpuno amaterskim rječnikom rečeno, bokeh u fotografiji predstavlja onu privlačnu pozadinsku zamućenost u kojoj se tope oblici, ali ostaje tonalitet. Oblici ili izvori svjetlosti obično se rastapaju u krugove ili sedmerokute, ovisno o tome koju vrstu objektiva koristite. Ukoliko želite postati bokeh profesionalac i tako spasiti svijet od dosadne izoštrenosti, sva sila znanja vezanog uz ovu temu pohranjena je i lako dostupna na dragom internetu – dovoljno je upisati osnovni pojam u Google i prepustiti se čitanjima, gledanjima, slušanjima.

bokeh, naranča blog
http://www.abeautifulmess.com/2015/06/shapes-in-bokeh.html

Ja vam pak, ovdje i sada, želim prenijeti jedan zanimljiv bokeh trik pokupljen na A Beautiful mess blogu! Naime, zamućene pozadinske izvore svjetlosti, za koje sam rekla da su uglavnom kružni ili sedmerokutni, možete ipak i sami oblikovati, te na taj način svoje fotografije učiniti doista čarobnima!

bokeh, naranča blog
http://www.abeautifulmess.com/2015/06/shapes-in-bokeh.html

Kako? Provjerite ovdje!!

naranča, naranča blog

Follow my blog with Bloglovin