Ručno rađeni tepih

Iako sam svjesna činjenice da se polagana ručna izrada predmeta, kojom se svakom komadu odjeće, namještaja ili nakita posvećuje posebna pažnja, ne uklapa u ritam današnjih masovnih tržišta za koja se naveliko i glasno štancaju ogromne hrpetine bezličnih predmeta često upitne kvalitete, volim kad stvari i predmeti nastaju na manje nasilan način, bilo da ih radim sama ili da ih rade drugi.

Suvremeni način života nametnuo je posebne zakone proizvodnje i potrošnje kojima smo, htjeli ne htjeli, morali podleći, barem djelomično. Sve volimo imati odmah i sada, sve je lako dostupno pa i najunikatniji proizvodi iz najudaljenijih dijelova svijeta, dovoljno je kliknuti par puta pa da se sve začas stvori pred našim vratima. Također, sve je lako potrošno, kvarljivo, lako zamjenjivo i relativno jeftino, a potreba za kupovanjem sve je popularnija.

Tome svemu podliježem i sama, da se razumijemo, no nekako u zadnje vrijeme počinjem uviđati sve više negativnih strana takvog načina funkcioniranja i lagani prezir spram istog pa se pomalo okrećem „uradi sam“ akcijama, prepravljanjima, recikliranjima, šivanju i pravljenju nakita kad god imam vremena. Moram priznati da mi takav način opremanja kuće, dvorišta ili ormara donosi puno više radosti, koristi i novčane uštede.

Tako već neko vrijeme razmišljam, između ostaloga, i o izradi tepiha od stare odjeće ili špage pa odlučih s vama podijeliti neke od meni najdražih ideja s par zanimljivih blogova!!

Ovaj blog pratim već par godina i smatram ga jednim od boljih primjera kako se kreativnošću kreativnost može pretvoriti u unosan biznis. Blog stvaraju dvije sestre zaljubljene u uređivanje interijera, modu, kuhanje i svašta nešto, pa savjetujem ljubiteljima lifestyle blogova da svakako posjete A Beautiful Mess! Ovom prilikom nudim vam par njihovih savjeta vezanih uz izradu tepiha!

http://www.abeautifulmess.com/2014/04/make-your-own-woven-rag-rug.html

ručno rađeni tepih, naranča blog

http://www.abeautifulmess.com/2014/05/make-your-own-rope-rug.html

ručno rađeni tepih, naranča blog

Rijetko kad je meni slatko ono što se samo voli slatkim predstavljati, ali moram priznati da sam na ovaj blog pala! Djevojka koja ga stvara iznimno je talentirana za sve vrste heklanja, štrikanja, vezanja pa tako i za izradu zanimljivih tepiha! Uhvatite vremena, pregledajte ovaj doista inspirativan blog i – na posao! Izdvajam neke meni najzanimljivije detalje!

http://sweetandknit.blogspot.com.es/2014/08/trucos-y-atajos-para-tejer-con-trapillo.html#more

ručno rađeni tepih, naranča blog

http://sweetandknit.blogspot.com.es/2014/03/patron-de-alfombra-de-ganchillo-xxl_21.html#more

ručno rađeni tepih, naranča blog

http://sweetandknit.blogspot.com.es/2013/11/patron-de-alfombra-de-ganchillo-xxl.html#more

ručno rađeni tepih, naranča blog

http://sweetandknit.blogspot.com.es/2013/07/patron-de-alfombra-de-ganchillo-xxl-con.html#more

ručno rađeni tepih, naranča blog

Na ovom blogu oduševio me prije svega taj pom pom rug, tj. tepih 😀 Nije ga teško napraviti!

http://sayyes.com/2014/08/diy-bedside-pom-pom-rug.html

ručno rađeni tepih, naranča blog

A evo i kako stare majice pretvoriti u zanimljiv tepih!

http://www.luriandwilma.com/see-and-do/t-shirts-into-a-rug

ručno rađeni tepih, naranča blog

Ova ideja uključuje špage i baš mi se sviđa!

http://vivalejar.com/tag/homemade-rug-loom/

ručno rađeni tepih, naranča blog

I za kraj nešto potpuno jednostavno – nakupite odjeće koja vam više nije potrebna, izrežete ju u trake, pletete pletenicu, motate u krug i zašivate! Sretno!

http://www.fabdiy.com/diy-braided-fabric-rug/

ručno rađeni tepih, naranča blog


Naranča Newsletter – za sve one koje osim informacija zanima i transformacija. Prijavite se putem kontakt forme i svakog će vas ponedjeljka ujutro na mailu dočekati pošiljka dobrih vijesti, savjeta, motivacije i inspiracije!


naranča, naranča blog

Follow my blog with Bloglovin

Advertisements